Over AMUSE bouche
      Partycatering
      Culinair
      Locaties
      Bedrijfsfeesten
      Weddingplanning
      Contact
Museumcafé Mokum

Voormalig BurgerweeshuysMidden in het winkelgebied van Amsterdam bevindt zich Museumcafé Mokum. Dit café is gevestigd in het Amsterdam Museum tussen de Nieuwezijds Voorburgwal en de Kalverstraat. Museumcafé Mokum staat bekend om de charmante binnenplaats met terras en prachtige zuilenpassage. In samenwerking met het Amsterdam Museum verhuurt Museumcafé Mokum verschillende vergaderzalen. Deze zalen zijn ideaal voor vergaderingen, (huwelijks)recepties en private dinners. Door de grote verscheidenheid in zalen, variërend van een schuttersgalerij met 17e-eeuwse portretten van vooraanstaande leden van het schuttersgilde tot de regentenkamer die geheel is teruggebracht in de 17e-eeuwse stijl van het Burgerweeshuis, bestaan er binnen deze locatie veel mogelijkheden voor het organiseren van evenementen. Deze plek met een rijke historie,, midden inde stad, maar in een oase van rust, is een zeer inspirerende omgeving voor iedere bijeenkomst.

Capaciteit
Museumcafé en binnenplaats: 100 theater, 250 receptie, 110 diner, 100 vergadering
Het Gewelf: 80 receptie,  20  vergadering, 60 theater
Filmzaal: 20 vergadering, 65 theater
Regentenkamer: 16 vergadering
Schuttersgalerij: 180 receptie, 60 diner, 114 theater

Museumcafé & Binnenplaats
In Museumcafé Mokum heerst een typisch Amsterdamse sfeer gecombineerd met impressies uit het Amsterdam Museum. Een ‘sterrenhemel' aan objecten uit het museum staat centraal in het stijlvolle interieur.

Museumcafé Mokum is een ware oase van rust te midden van alle drukte in de omliggende winkelstraten. De geschiedenis van deze locatie, maakt deze plek dan ook net wat specialer. Waar nu het Museumcafé is gevestigd stonden destijds de koeien van de kloosterzusters op stal.

Het museumcafé is door het hoge plafond en de vele ramen een lichte en geliefde plek met een prachtig uitzicht op de voormalige Jongensbinnenplaats. Deze binnenplaats is ook af te huren in combinatie met het museumcafé. De prachtige passage met eeuwenoude pilaren maken deze binnenplaats uniek. De maximale capaciteit van het museumcafé in combinatie met de binnenplaats is  600 personen. Het museumcafé is 7 dagen per week na 17.30 uur exclusief af te huren.

Het Gewelf
Onder het Amsterdam Museum ligt het prachtige Gewelf. Deze historische ruimte is geschikt voor het houden van presentaties, vergaderingen en borrels. Het Gewelf is tevens een bijzondere en romantische locatie voor een huwelijksinzegening.

De Filmzaal
De Filmzaal, ook wel de Van Speijkzaal genoemd, is een zaal midden in het Amsterdam Museum die uitermate geschikt is voor lezingen, presentaties en workshops voor grotere groepen.
Deze ruimte is door de oude balken en het moderne interieur een zeer inspirerende omgeving voor al uw evenementen.

Regentenkamer
De Regentenkamer is een ruimte die geheel is teruggebracht in de 17e-eeuwse stijl van het Burgerweeshuis. Deze statige ruimte is ingericht met het oorspronkelijke interieur, waaronder een authentieke regententafel, grote schilderijen die doen verraden dat zij in deze ruimte geschilderd zijn en klassieke gouden kroonluchters. Kortom een zeer inspirerende omgeving voor een bijeenkomst. De Regentenkamer is geschikt voor vergaderingen en presentaties.

De Schuttersgalerij
De Schuttersgalerij is de overdekte kunststraat van Het Amsterdam Museum waar u in stijl kunt dineren, een presentatie of receptie kunt houden. In deze historistische ambiance verblijft u tussen de 17e-eeuwse portretten van vooraanstaande leden van het schuttersgilde die in tijden van nood de stad Amsterdam verdedigden.

Bereikbaarheid
Museumcafé Mokum bevindt zich midden in het winkelcentrum van Amsterdam. Er is een ingang aan de Kalverstraat gelegen ter hoogte van nummer 92 en er is een entree bij de Sint Luciensteeg. Ook kunt u via de ingang van het Amsterdam Museum (Nieuwezijds Voorburgwal 357) Museumcafé Mokum bereiken.

Openbaarvervoer
Trams
1, 2, 5 (halte Spui)
4, 9, 14, 16, 24 en 25 (halte Rokin)

Auto
Volg vanaf de Ringweg (A10) richting S100, afslag centrum. Volg de P borden voor parkeergarages in het centrum.

Parkeren
De dichtstbijzijnde ondergrondse parkeergarage is 'De Kolk' aan de Nieuwezijds Kolk. U kunt ook gebruik maken van de ondergrondse parkeerplaats bij het Stadhuis/Muziektheater. Op de Nieuwezijds Voorburgwal is een stopplaats voor bussen.

Terug

Sitemap | 400 | Sushi | Buffetten | Catering persoonlijke benadering | Catering themafeest | Erkende partycateraar | Catering thuis
| Hollandse pot vegetarisch | Catering creatief | Catering totale verzorging | Themafeest